Vzdělávací projekt pro sociálně znevýhodněné žáky pomůže i studentům s handicapem

12/02/2014

Projekt Nadačního fondu J&T ve spolupráci se Středním odborným učilištěm SOU  Lipová – lázně pomáhá od roku 2011 žákům a studentům ze sociálně slabých rodin s financováním školních pomůcek, cestovného, stravného a ubytování. Díky tomuto příspěvku mají šanci na vzdělání i děti z rodin, které by si nemohly dovolit náklady spojené se studiem hradit. Nadační fond navíc financuje i kurzy (např. svářečský, řidičský apod.), které žákům zvyšují kvalifikaci a s ní i konkurenceschopnost na trhu práce v regionu, který dlouhodobě figuruje na žebříčku počtu nezaměstnaných.

Každoročně získá příspěvek až 40 studentů ze sociálně slabých rodin, dosud školu úspěšně zakončilo 32 stipendistů nadačního fondu. Od letošního roku bude navíc studium na této škole snadnější i pro žáky s handicapem, protože nadační fond financuje bezbariérové úpravy (jako jsou zvedací zařízení, nájezdová rampa apod.) na učilišti v Lipové. Od roku 2011 bylo do projektu zařazeno celkem 125 žáků, z toho zatím úspěšně dokončilo studium 32. Celkem jsme přispěli v částce 1 080 628 CZK, z toho je 94 650 CZK na bezbariérové úpravy.