Hledá se supertáta a supermáma - pěstouni

08/04/2021

Karlovarský kraj stále trápí nedostatek dlouhodobých pěstounů. Aktuálně je v evidenci Krajského úřadu Karlovarského kraje přes 250 dětí, z toho nejmenších dětí ve věku do 3 let je přibližně 30. Pro všechny tyto ohrožené děti hledá nyní nezisková organizace Centrum pro dítě a rodinu Valika v rámci své nové kampaně náhradní rodiče – pěstouny.

„Zájemce o pěstounskou péči nemusí být přímo superman a zájemkyně nemusí být superwoman. Název kampaně je nadnesený. Měli by to být lidé, kteří jsou schopni postarat se o dítě, nabídnout mu zázemí, lásku a bezpodmínečné přijetí,“ řekl Petr Zmuda, ředitel Centra pro dítě a rodinu Valika a dodal, že u zájemců je důležité, aby byli sociálně i ekonomicky soběstační se stabilním zázemím a byli v dobrém zdravotním i psychickém stavu.

Kampaň bude zahrnovat například billboardovou prezentaci, reklamu na sociálních sítích, individuální konzultace se zájemci nebo informačně osvětové akce pro širokou veřejnost.

Kampaň se koná v souladu s kampaní Karlovarského kraje „Staňte se pěstounem“ a naší Hledáme rodiče, o.p.s.. Finančně je podporována kromě Ministerstva práce a sociálních věcí i naší Nadací J&T, dále Nadačním fondem Avast a Karlovarským krajem.

Další informace o kampani najdete v tiskové zprávě ZDE, případně na www.valika.cz.

Držíme palce, ať se kampaň vydaří a osloví co nejvyšší počet nových zájemců o pěstounskou péči!